Suunnitteluprosessi

 • 01
  KONSEPTI

  Aivan aluksi selvitämme kunkin projektin lähtökohdat, tarpeet ja tavoitteet. Päämääränä on löytää asiakkaiden tarpeita vastaava kokonaisuus, jossa huomioidaan visuaalinen ilme, tunnelma, imago, turvallisuus, mukautuvuus ja muunneltavuus, tekninen toteutettavuus ja kustannusrakenne. Analyysista syntyy konsepti: näkemys siitä, millainen valaistus on kohteelle paras.

 • 02
  TOTEUTUSSUUNNITTELU

  Asiakkaan hyväksymän konseptin pohjalta laadimme konkreettiset toteutussuunnitelmat sähkösuunnittelun lähtötiedoksi tai urakkasuunnitelmaksi.

 • 03
  TOTEUTUS JA KÄYTTÖÖNOTTO

  Olemme asiakkaan konsulttina kaikissa prosessin vaiheissa. Varmistamme, että suunnitelmat toteutuvat niiden mukaisesti. Tarvittaessa projekti voidaan viedä valmiiksi avaimet käteen -periaatteella.

Esimerkkejä

Valogalleria Tampere
Valogalleria Tampere

VALOA design suunnitteli Valoviikkojen konseptin – Valogallerian. VALOA kuratoi ja toteutti gallerian muutamana ensimmäisenä vuonna.

Lisätietoa projektista
Virontörmän asuinalue
Virontörmän asuinalue

Projekti koostuu laajan asuinalueen taide- ja ympäristövalaistuksesta Länsi-Tampereella Virontörmän asuinalueella. Projektissa tärkeässä osassa on ollut yhteisöllinen työskentelytapa, jolla on tuotu mukaan suunnitteluun myös asuinalueen asukkaiden näkökulmaa.

Lisätietoa projektista