Valoviikkojen valogalleria

VALOA design suunnitteli Valoviikkojen konseptin – Valogallerian. VALOA kuratoi ja toteutti gallerian muutamana ensimmäisenä vuonna.

 

Valoviikko rajattiin kaupunkitilallisesti viiteen erilaiseen teemaan, jotka muodostavat monipuolisen ja modernin ydinkeskustaa eri tavoin elävöittävän kokonaisuuden. Näitä teemoja ovat Hämeenkatu, Hämeenpuisto, kävelykadut, korttelikaupunkitilat sekä Itäinenkatu ja Finlaysonin alue. Aiheet ja teemat seuraavat kaupunkitilan olemusta Hämeenkadun suuresta näkymistä ja mittakaavasta kävelykatujen ihmisläheiseen mittakaavaan.

TIETOJA
Icon
 • Tyyppi Kausivalaistus
 • Sijainti Tampere
 • Valmistumisvuosi 2013, 2014 ja 2015
 • Asiakas Tampereen kaupunki
 • Valaisintoimittajat Martin

 

”VALOVOIMAINEN PIRKANMAA” – Valogalleria

 

Kaupunkirakentamisen kerroksellisuudesta johtuen on kaupunkitilaan syntynyt tyhjiä seinäpintoja, jotka muodostavat oman aihekokonaisuuden. Tyhjät seinäpinnat ovat rakennusten päätyjä ja epäpaikkoja, joiden arkkitehtoninen arvo ei ole kovin merkittävä. Keski-Euroopassa nämä tyhjät seinäpinnat ovat saaneet useinkin koristeekseen taidetta; grafiikkaa tai maalauksen, joka kattaa koko pinta-alan.

 

Valogalleria-idea on saanut innoituksen näistä maalauksista. Tyhjät seinäpinnat ovat canvaksia, jotka odottavat sisältöä, kuvioita, kollaasia, liikettä, elämää. Valogalleria ottaa keskustan tyhjät seinäpinnat valotaiteen käyttöön. Valogalleria houkuttelee jalkautumaan keskustaan ja nauttimaan.

 

”Valogalleria on valon galleria. Valogalleria esittelee valon erilaisia ilmenemismuotoja ympäröivässä maailmassa”

Suunnitteluprosessi

 • 01
  IDEA JA KONSEPTI

  Aivan aluksi selvitämme kunkin projektin lähtökohdat, tarpeet ja tavoitteet. Päämääränä on löytää asiakkaiden tarpeita vastaava kokonaisuus, jossa huomioidaan visuaalinen ilme, tunnelma, imago, turvallisuus, mukautuvuus ja muunneltavuus, tekninen toteutettavuus ja kustannusrakenne. Analyysista syntyy konsepti: näkemys siitä, millainen valaistus on kohteelle paras.

 • 02
  TOTEUTUSSUUNNITELMA

  Asiakkaan hyväksymän konseptin pohjalta laadimme konkreettiset toteutussuunnitelmat sähkösuunnittelun lähtötiedoksi tai urakkasuunnitelmaksi.

 • 03
  TOTEUTUS JA KÄYTTÖÖNOTTO

  Olemme asiakkaan konsulttina kaikissa prosessin vaiheissa. Varmistamme, että suunnitelmat toteutuvat niiden mukaisesti. Tarvittaessa projekti voidaan viedä valmiiksi avaimet käteen -periaatteella.

Image
Image
Image
Image