Virontörmän asuinalueen valomuraalit

Projekti koostuu laajan asuinalueen taide- ja ympäristövalaistuksesta Länsi-Tampereella Virontörmän asuinalueella. Projektissa tärkeässä osassa on ollut yhteisöllinen työskentelytapa, jolla on tuotu mukaan suunnitteluun myös asuinalueen asukkaiden näkökulmaa. Asukkaille järjestettiin työpaja ja myös paikallisen päiväkodin lapset osallistuivat ideointiin piirtämällä ja maalaamalla. Valaistussuunnittelijat loivat kuvakokonaisuudet työpajoissa työstetyn materiaalin pohjalta. Nämä kerrostalojen päätyihin heijastettavat valomuraalit viestivät asukkaiden yhteishenkeä ja paikallis-identiteettiä.

TIETOJA
Icon
 • Tyyppi Taide- ja ympäristövalaistus
 • Sijainti Tampere
 • Valmistumisvuosi 2019
 • Asiakas Virontörmän Lämpö Oy
 • Valaisintoimittajat We-ef (Planlicht), Martin (Studiotec Oy), iGuzzini Finland, Meyer (Nylund Group), Targetti, Tehomet (pylväät)

Valomuraalien lisäksi pihapiirien ja leikkipaikkojen ympäristön valaistus luo tunnelmaa ja viihtyisyyttä asuinalueen sisäpihoille. Piha-alueilla valo tuotiin ihmisen mittakaavaan integroimalla valaistusta rakenteisiin ja lisäämällä kohdevalaistusta. Virontörmän asuinalue haastaa leikkisyydellään perinteisemmän hillityn ja toiminnallisen kaupunkivalaistuksen mallin.

 

Image

Suunnitteluprosessi

 • 01
  KONSEPTI

  Aivan aluksi selvitämme kunkin projektin lähtökohdat, tarpeet ja tavoitteet. Päämääränä on löytää asiakkaiden tarpeita vastaava kokonaisuus, jossa huomioidaan visuaalinen ilme, tunnelma, imago, turvallisuus, mukautuvuus ja muunneltavuus, tekninen toteutettavuus ja kustannusrakenne. Analyysista syntyy konsepti: näkemys siitä, millainen valaistus on kohteelle paras.

 • 02
  TOTEUTUSSUUNNITTELU

  Asiakkaan hyväksymän konseptin pohjalta laadimme konkreettiset toteutussuunnitelmat sähkösuunnittelun lähtötiedoksi tai urakkasuunnitelmaksi.

 • 03
  TOTEUTUS JA KÄYTTÖÖNOTTO

  Olemme asiakkaan konsulttina kaikissa prosessin vaiheissa. Varmistamme, että suunnitelmat toteutuvat niiden mukaisesti. Tarvittaessa projekti voidaan viedä valmiiksi avaimet käteen -periaatteella.

Image
Image
Image
Image