Suunnitteluprosessi

 • 01
  KONSEPTI

  Aivan aluksi selvitämme kunkin projektin lähtökohdat, tarpeet ja tavoitteet. Päämääränä on löytää asiakkaiden tarpeita vastaava kokonaisuus, jossa huomioidaan visuaalinen ilme, tunnelma, imago, turvallisuus, mukautuvuus ja muunneltavuus, tekninen toteutettavuus ja kustannusrakenne. Analyysista syntyy konsepti: näkemys siitä, millainen valaistus on kohteelle paras.

 • 02
  TOTEUTUSSUUNNITTELU

  Asiakkaan hyväksymän konseptin pohjalta laadimme konkreettiset toteutussuunnitelmat sähkösuunnittelun lähtötiedoksi tai urakkasuunnitelmaksi.

 • 03
  TOTEUTUS JA KÄYTTÖÖNOTTO

  Olemme asiakkaan konsulttina kaikissa prosessin vaiheissa. Varmistamme, että suunnitelmat toteutuvat niiden mukaisesti. Tarvittaessa projekti voidaan viedä valmiiksi avaimet käteen -periaatteella.

Esimerkkejä

Oulunjoen suiston sillat
Oulunjoen suiston sillat

Neljä siltaa Oulujoen suistossa, Oulun kaupungissa, yhdistävät mantereen ja kaksi saarta yhtenäiseksi alueeksi. Aluekokonaisuus on asukkaiden ja turistien suosima kevyen liikenteen reitistö, jossa ympäröivä luonto ja kaupunkielämä ovat vahvasti läsnä. Suunnitelman ydin on julkisivut, jotka piirtävät jäisen, pystysuoran, kirkkaan ja terävän vaikutelman maisemaa vasten. Vakaa valo luo dialogin ja ympäröivästä luonnosta muotoutuu ”loistavien leikki”: veden heijastukset, jään ja lumen kiiltelevät varjot, revontulet, auringonlaskut ja iltahämärä näyttäytyvät kaikessa komeudessaan ja vangitsevat hetken.

Lisätietoa projektista
Länsimetro
Länsimetro

Länsimetro Helsingin pääkaupunkiseudulla avautui syksyllä 2017 ja laajensi Helsingin alueen metroa Espoon alueelle. Valaistusprojekti koostui kahdeksasta uudesta metroasemasta. Jokaisella asemalla korostuu ympäröivän alueen elementit.

Lisätietoa projektista