Suunnitteluprosessi

 • 01
  KONSEPTI

  Aivan aluksi selvitämme kunkin projektin lähtökohdat, tarpeet ja tavoitteet. Päämääränä on löytää asiakkaiden tarpeita vastaava kokonaisuus, jossa huomioidaan visuaalinen ilme, tunnelma, imago, turvallisuus, mukautuvuus ja muunneltavuus, tekninen toteutettavuus ja kustannusrakenne. Analyysista syntyy konsepti: näkemys siitä, millainen valaistus on kohteelle paras.

 • 02
  TOTEUTUSSUUNNITTELU

  Asiakkaan hyväksymän konseptin pohjalta laadimme konkreettiset toteutussuunnitelmat sähkösuunnittelun lähtötiedoksi tai urakkasuunnitelmaksi.

 • 03
  TOTEUTUS JA KÄYTTÖÖNOTTO

  Olemme asiakkaan konsulttina kaikissa prosessin vaiheissa. Varmistamme, että suunnitelmat toteutuvat niiden mukaisesti. Tarvittaessa projekti voidaan viedä valmiiksi avaimet käteen -periaatteella.

Esimerkkejä

Länsimetron valaistus
Länsimetron valaistus

Länsimetro Helsingin pääkaupunkiseudulla avautui syksyllä 2017 ja laajensi Helsingin alueen metroa Espoon alueelle. Valaistusprojekti koostui kahdeksasta uudesta metroasemasta. Jokaisella asemalla korostuu ympäröivän alueen elementit.

Lisätietoa projektista
Deqing joenvarren alueen valaistus
Deqing joenvarren alueen valaistus

Deqing on maakunta Huzhoun prefektuurissa, Kiinassa. Deqing joenrannan alue on noin 60 hehtaarin kokoinen puistomainen alue, johon toivottiin valaistusta ja luotiin laajalle puistoalueelle ja sen kävijöille sopiva valaistuskonsepti.

Lisätietoa projektista
Isoisänsilta
Isoisänsilta

Isoisänsilta Helsingin Kalasatamassa nousee esiin pimeän aikaan.

Lisätietoa projektista
Lutakonpuisto Jyväskylä
Lutakonpuisto Jyväskylä

Jyväskylän Lutakonpuiston valaistus houkuttelee kävijöitä myös pimeämpään vuodenaikaan.

Lisätietoa projektista
Oulujoen suiston sillat
Oulujoen suiston sillat

Neljä siltaa Oulujoen suistossa, Oulun kaupungissa, yhdistävät mantereen ja kaksi saarta yhtenäiseksi alueeksi. Vakaa valo luo dialogin ja ympäröivästä luonnosta muotoutuu ”loistavien leikki”: veden heijastukset, jään ja lumen kiiltelevät varjot, revontulet, auringonlaskut ja iltahämärä näyttäytyvät kaikessa komeudessaan ja vangitsevat hetken.

Lisätietoa projektista
Turun Kirjastosilta
Turun Kirjastosilta

Turun suositun Kirjastosillan lasikaiteen rauhallinen ja moderni valaistus on merkittävin elementti pimeän ajan näkymässä. Sen hillitty ja tunnelmallisen viileä valo keskustelee ympäristön lämpimien sävyjen kanssa. Ohjelmoitavuus mahdollistaa väriteemojen käytön teema- ja juhlapäivinä.

Lisätietoa projektista