Turun Aurajoen ylittää Kirjastosilta, suosittu ja viimeistellystä ulkoasustaan palkittu kävelysilta. Veistoksellinen silta kaartuu joen yli sopusoinnussa kulttuurihistoriallisen merkittävän maiseman kanssa.

 

Sillan lasikaiteen rauhallinen ja moderni valaistus on merkittävin elementti pimeän ajan näkymässä. Sen hillitty ja tunnelmallisen viileä valo keskustelee ympäristön lämpimien sävyjen kanssa. Valaistuista kaiteista muodostuu pinnat, jotka toimivat samalla yleisvalona. Valolla tuodaan esiin myös sillan alapinnan kaareva muoto, joka toimii vastapainona kaidevalaistukselle.

 

Ohjelmoitava valaistus mahdollistaa myös Kirjastosillan loistamisen värikkäänä vuoden juhla- ja teemapäivinä ja näin silta herättää kaupunkilaisten kiinnostuksen yhä uudelleen.

Palkinnot
Icon Pohjoismainen siltapalkinto 2016, Pohjoismaiden tie- ja liikennefoorumi Vuoden lasirakenne 2014, Suomen Tasolasiyhdistys ry:n, Suomen Hiomoliitto ry:n, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA Vuoden Silta 2014, Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL Vuoden betonirakenne 2013, Betoniteollisuus ry
  • Tyyppi Siltavalaistus
  • Sijainti Turku
  • Valmistumisvuosi 2014
  • Asiakas Turun kaupunki
Image

Image

Image

Image

Katso video: