Wuxin teatteri sijaitsee Kiinassa Wuxin kaupungin Li-järven rannalla. Rakennus on muodostunut maamerkiksi, jonka kahdeksan siiven mallista kattoelementtiä muodostavat perhosmaisen vaikutelman. Valo on tärkeä osa mahtipontisen rakennuksen arkkitehtuuria.

  • Tyyppi Julkisivuvalaistus, sisävalaistus
  • Sijainti Wuxi, Kiina
  • Valmistumisvuosi 2012
  • Asiakas PES-arkkitehdit

Terässiipien alle on integroitu tuhansia led-valoja, jotka mahdollistavat rakennuksen ilmeen muuntamisen tapahtumien luonteen mukaan. Toinen erottuva ja uniikki elementti on 50 korkeaa valopylvästä, jotka muodostavat “valometsän”.

 

Julkisivu on valaistu hennosti valopesulla alhaalta ylös korostaen rakennuksen massiivisia ja suojaavia siipiä.

 

Pihan portaiden ja alueiden valo on suunniteltu ihmisen mittakaavaan. Portaiden valo antaa teatterin lavamaisen vaikutelman, kun saavutaan rakennukseen.

 

Sisävalaistus

 

Wuxin teatterin aulassa valaisinten sattumanvarainen sijoittelu on suunniteltu niin, että se luo vaikutelmaa puiden ja lehvästön läpi siivilöityvästä valosta.

Massiivinen oopperahalli on yksi rakennuksen ja sen valaistuksen pääelementeistä. Materiaalina bambu antaa luonnonläheisen vaikutelman ja luo uniikin leikkikentän valaistukselle. Muodot mahdollistavat yksilöllisen valon ja varjon leikin, joka on tarkkaan suunniteltu. Katto ja siihen asetellut valaisimet muodostavat aurinkomaisen “kynttiläkruunun” koko salille.

 

Arkkitehti: PES-arkkitehdit, Pekka Salminen

Image

Image

Image
Image
Image