Solo Sokos Hotel Torni julkisivuvalaistus

Solo Sokos Hotel Torni tuo valoa sitä ympäröivään katukuvaan ja nousee esiin Helsingin keskustan yhtenä maamerkkinä uudessa julkisivuvalaistuksessaan. Julkisivuvalaistus toimii keinona viestiä rakennuksen sisällä tehdyistä uudistuksista.

Tietoja
LIT Awards 2023 voittaja Vuoden valaistuskohde 2023
  • Tyyppi Julkisivuvalaistus
  • Sijainti Helsinki
  • Valmistumisvuosi 2022
  • Asiakas Sokotel Oy

 

Vuonna 1931 avattu Helsingin historiallinen hotelli Torni avasi ovensa uudistuneena keväällä 2022. Valmistuessaan se oli Helsingin korkein rakennus ja oman aikansa pilvenpiirtäjä. Se on yhä yksi Suomen korkeimmista rakennuksista. Hotelliin kuuluu myös jugendtyylinen entinen asuintalokiinteistö Kyllikki, joka liitettiin osaksi hotellia 1980-luvulla. Kokonaisuus on historiallisesti merkittävä ja näkyvällä paikalla Helsingin kaupunkikuvassa.

 

Tavoitteena oli, että rakennus saisi arvoisensa valaistuksen. Rakennuksen neljä ensimmäistä kerrosta sekä niiden yläpuolella kohoava 9-kerroksinen torni nostettiin esiin juhlavasti ja arvokkaasti lämpimällä valkoisella valolla.

 

Kohteen keskeinen sijainti sekä rakennus- ja kulttuurihistoriallinen merkitys vaati erityistä paneutumista, mutta lopputuloksena on näkyvä kokonaisuus Helsingin ydinkeskustan pimeän ajan katukuvassa.

 

Lue lisää projektista täällä

 

Yhteistyössä:

 

Rakennuttaja: Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, Sokotel Oy

Arkkitehti: ARCO Architecture Company Oy

Valaistussuunnittelija: VALOA design Oy

Sähkösuunnittelija: Insinööritoimisto Thelec Oy

Pääurakoitsija: Haahtela-rakennuttaminen Oy

Sähköurakoitsija: LSK Talotekniikka Oy

 

Image
Image
Image
Image
Image
Image