Autotalo edustaa korkean rakentamisen aikakauden alkua Helsingissä. Se on nykyään maamerkki ja moderni toimistotila aivan keskustan ytimessä. Vuonna 1958 valmistunut rakennus muodostuu kahdesta 12-kerroksisesta tornista.

Tietoja
  • Tyyppi Julkisivuvalaistus ja sisävalaistus
  • Sijainti Helsinki
  • Valmistumisvuosi 2014
  • Asiakas Helsingin Autotalo Oy

Vuosien saatossa rakennuksen linjakas ja yhtenäinen ilme oli kadonnut. Vaikutelma oli pimeä, sekava ja jäsentymätön. Kun sisätiloille toteutettiin saneeraus 2011-2014, uusituista sisätiloista haluttiin viestiä myös ulospäin uudistamalla julkisivua.

 

Julkisivuvalaistus suunniteltiin alkuperäisesti rakennukselle suunniteltua ilmettä kunnioittaen ja valot eivät enää häikäise toimistoihin. Hiipuva pehmeän valkoinen valo ympäröi julkisivun tornit ja erottaa rakennuksen pimeästä.

 

Iso rooli oli myös valomainosten yhtenäistämisellä – ne luovat hyvin suunniteltuna rakennukseen tyylikkään loppusilauksen ja ilmeen.

 

Julkisivun lisäksi aula muuntui ulkotilasta sisätilaksi. Alkuperäisen tilan valon ohjaavuus haluttiin säilyttää. Lisäksi porrashuoneet ja parkkihalli saivat uudistetun valaistuksen.

 

Alkuperäinen arkkitehti: Veli Valoranta ja Eino Tuompo
Peruskorjauksen arkkitehti: Tengbom Eriksson arkkitehdit

Image

Image