Kansallismuseon julkisivuvalaistus

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi valaistussa Kansallismuseossa on kiinnitetty huomiota rakennuksen osaan, jonka kävijä kohtaa parhaiten. Kansallismuseon torni ja pääsisäänkäynti on saatu valaistuksella houkuttelevaksi ja helposti havaittavaksi. Näkymää ei ole kuitenkaan pilattu liian kirkkaalla valaistuksella. Valaistukseen on tuotu myös elementtejä, joilla voidaan tukea museon toimintaa.

TIETOJA
Icon Suunnittelukilpailun voitto, Valossa – Itsenäisyyden juhlavuoden suunnittelukilpailu 2016
 • Tyyppi Julkisivuvalaistus
 • Sijainti Helsinki
 • Valmistumisvuosi 2017
 • Asiakas Senaatti-kiinteistöt

Rakennuksen eri materiaaleja on valaistu niiden muodolle ja värille ominaisella tavalla ja arkkitehtoninen perusolemus on otettu hyvin huomioon. Positiivisena suunnittelukilpailun tuomaristo koki myös ikkunoiden käyttäminen osana valaistusideaa. Valaistus on teknisesti nykyaikainen ja muuntojoustava.

Image

Suunnitteluprosessi

 • 01
  KONSEPTI

  Aivan aluksi selvitämme kunkin projektin lähtökohdat, tarpeet ja tavoitteet. Päämääränä on löytää asiakkaiden tarpeita vastaava kokonaisuus, jossa huomioidaan visuaalinen ilme, tunnelma, imago, turvallisuus, mukautuvuus ja muunneltavuus, tekninen toteutettavuus ja kustannusrakenne. Analyysista syntyy konsepti: näkemys siitä, millainen valaistus on kohteelle paras.

 • 02
  TOTEUTUSSUUNNITTELU

  Asiakkaan hyväksymän konseptin pohjalta laadimme konkreettiset toteutussuunnitelmat sähkösuunnittelun lähtötiedoksi tai urakkasuunnitelmaksi.

 • 03
  TOTEUTUS JA KÄYTTÖÖNOTTO

  Olemme asiakkaan konsulttina kaikissa prosessin vaiheissa. Varmistamme, että suunnitelmat toteutuvat niiden mukaisesti. Tarvittaessa projekti voidaan viedä valmiiksi avaimet käteen -periaatteella.

Image

Katso lisää projekteja: