Suunnitteluprosessi

 • 01
  KONSEPTI

  Aivan aluksi selvitämme kunkin projektin lähtökohdat, tarpeet ja tavoitteet. Päämääränä on löytää asiakkaiden tarpeita vastaava kokonaisuus, jossa huomioidaan visuaalinen ilme, tunnelma, imago, turvallisuus, mukautuvuus ja muunneltavuus, tekninen toteutettavuus ja kustannusrakenne. Analyysista syntyy konsepti: näkemys siitä, millainen valaistus on kohteelle paras.

 • 02
  TOTEUTUSSUUNNITTELU

  Asiakkaan hyväksymän konseptin pohjalta laadimme konkreettiset toteutussuunnitelmat sähkösuunnittelun lähtötiedoksi tai urakkasuunnitelmaksi.

 • 03
  TOTEUTUS JA KÄYTTÖÖNOTTO

  Olemme asiakkaan konsulttina kaikissa prosessin vaiheissa. Varmistamme, että suunnitelmat toteutuvat niiden mukaisesti. Tarvittaessa projekti voidaan viedä valmiiksi avaimet käteen -periaatteella.

Esimerkkejä

Kansallismuseo
Kansallismuseo

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi valaistussa Kansallismuseossa on kiinnitetty huomiota rakennuksen osaan, jonka kävijä kohtaa parhaiten. Kansallismuseon torni ja pääsisäänkäynti on saatu valaistuksella houkuttelevaksi ja helposti havaittavaksi. Näkymää ei ole kuitenkaan pilattu liian kirkkaalla valaistuksella. Valaistukseen on tuotu myös elementtejä, joilla voidaan tukea museon toimintaa.

Lisätietoa projektista
Oopperatalo
Oopperatalo

Helsingin Oopperatalossa sijaitsee Suomen kansallisooppera ja -baletti. Se on kansallisesti merkittävä rakennus, joka avattiin 1993 ensimmäisenä oopperatalona Suomessa.

Lisätietoa projektista
Naistenlahden voimalaitos
Naistenlahden voimalaitos

Uusi julkisivuvalaistus tuo Naistenlahden voimalaitoksen esiin ja luo rakennukselle nykyaikaisen ilmeen. Ohjelmoitavan valaistuksen ansiosta rakennuksen ilmeen muuntaminen on mahdollista esimerkiksi vuodenaikojen tai juhlapyhien mukaan ja näin ollen rakennuksen julkisivu säilyy mielenkiintoisena vielä pitkään.

Lisätietoa projektista